IronmanCoach.net » 10. jubilarna riječka zimska liga u trčanju 2013/14


10. jubilarna riječka zimska liga u trčanju 2013/14


datum: November 10th, 2013 | autor:

 

Dana 09.11.2013. počela je 10. Jubilarna Zimska Liga u trčanju s prvim kolom u Kostreni. Trčalo se standardno od prvog parkinga do dimnjaka i nazad (6,5km) Nastupilo je sveukupno 69 natjecatelja iz Rijeke i okolice pa i šire(slovenija, istra). Ocekivao se ipak malo veći broj, no kako organizator Melez, tako i ja se nadam se da će s vremenom taj broj porasti, i da će ljudi doći. Vjerovatno su se svi preplašili kiše koja se prognozirala za jutarnja sate koja na kraju nije bila.

Start 10. jubilarne riječke zimske lige u trčanju

Pred start slijedi uobicajena rutina, pozdravljanje poznatih lica, zagrijavanje, razgibavanje istezanje. S obzirom da sam se prije 3 tjedna prilicno ozljedio na trailu, odlucio sam ici na potpuni osjecaj pa sto ispadne.Start je standardno bio u 10h:00′. Video mozete pogledati dolje a ja cu u kratkim crtama opisati utrku kako sam ju doživio.

Standardno svi su krenuli prilicno brzo, no isto tako su i brzo usporili. Od 500m u utrci sam preuzeo vodstvo i bio u drustvu sa Baracom, Glavašem i slovencem Žužekom. Nakon 1500m Žužek i Glavaš otpadaju, nastavljamo ja i Barac. Nakon 2500m Barac me polako pušta i nastavljam sam. Nisam imao sat jer se nisam htio opterecivati vremenom na okretu, isao sam totalno na osjećaj. Znao sam da idem dosta brzo jer sam uocio na povratku znatno veći zaostatak ostalih natjecatelja za mnom nego što je inače bla praksa. Na uzbrdici od dimnjaka ne osjećam nikakve probleme, niti usporavanja, tempo je mrvicu pao, ali cisto zbog  toga sto je sada uzbrdo 1km, nakon toga slijedi ravan dio, i na 1500m pred cilj zavrsna uzbrdica koja vodi na parking u cilj utrke. Utrku sam isao jako odmjereno, kontrolirano i bez ikakvih oscilacija od početka do kraja, i pretrcao sam distancu za 21′:53”, što je 45” bolje od mog osobnog rekorda.

Barac i Mesec nakon završetka utrke

Iznenadio sam sam sebe zato što jos nisam 100% oporavljen od ozljede (uganuce gleznja) koju sam zaradio na trailu. Ovo je jako dobar nagovjestaj za novu sezonu i samo treba nastaviti trenirati. Takoder ovaj izvrstan rezultat je dokaz da  se može uvijek bolje i brže ako se zna što je potrebno da pojedinac radi u svrhu ako želi napredovati. Svaki je individualac je prica za sebe i nemoguce je napisati generalnu magicnu formulu kako biti brži, jer svatko ima drugacije potrebe. U svakom slucaju ako se zelite pomaknuti, i ako nemate dovoljno iskustva, znanja i vjestine možete stagnirati godinama na mjestu. Ja mislim da zaista nema potrebe za time i mozete si znatno olaksati taj put prema napretku angažiranjem osobnog trenera ili bar uclanjenjem u neki trkački klub, bitno je samo da ne radite sami, jer za veliku većinu je to tapkanje u mraku. Svojim primjerom sam pokazao da bez obzira na godine, spol, sposobnosti i trenutno stanje, uvijek mozete trcati brze. Ako zelite manje trenirati, vise se zabavljati i neozljeđivati se – savjetujem vam da agnazirate trenera. To mogu biti ja, ili bilo koji drugi trener, no jedno je sigurno – ako ga nemate, jedan korak ste blize neostvarivanju vaših planova i ciljeva.

Nadam se da će se u nadolazećim kolima pojaviti vise ljudi.

Ovo 1. kolo je posvećeno Dejanu Ljubasu, triatloncu, mojem prijatelju, jednom od najboljih riječkih sportaša ikada, s kojim sam proveo nebrojene satnice trenirajući, natječući se, družeći se, koji je ove godine nažalost poginuo trenirajući sa svojim prijateljem Daliborom Kalćićem. Tako i ja posvecujem ovaj postignuti rezultat njemu. Dejane, nikad nećeš biti zaboravljen.

Dejan i ja na treningu, kostabela 2004

http://www.3sporta.com/9609_rijecki-ironman-najbrzi-na-prvom-kolu-zimske-trkacke-lige.html

http://blog.dnevnik.hr/melez/2013/11/index.html#dan10

https://www.facebook.com/groups/zimskaliga/

Rezultati

 

 

 

« Bicikl ili Trčanje?     4 utrke – 3 pobjede, 3 osobna rekorda i 1 rekord staze »


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.