IronmanCoach.net » 4 utrke – 3 pobjede, 3 osobna rekorda i 1 rekord staze


4 utrke – 3 pobjede, 3 osobna rekorda i 1 rekord staze


datum: December 3rd, 2013 | autor:

 

U posljednjih nekoliko utrka koje sam nastupio sam bio prilicno uspjesan pa sam odlucio napraviti kratki rezime od tih utrka.

10. riječka zimska liga 1 kolo – Kostrena 6,5km

Prvo mjesto uvjerljivo, Vrijeme 21′:53”(PB)

Više o samoj utrci ovdje.

10. riječka zimska liga 2kolo – Kastav 5,5km brdovita, makadam

Startalo se na uobičajenom mjesto kod Crekvine. Na startu se pojavilo 62 trkača, od toga 14 žena i 11 debitanata. U cilj je ušlo 61 trkača, jer je Rajko Šarčević samo startao reda radi, a trčati ne smije. Slab odaziv, ispod očekivanog, a vjerojatno je loše vrijeme glavni uzrok.

Trčao sam odmjereno i ujednaceno, no pred kraj, zadnji kilometar sam dosta usporio jer vec sljedeci dan trcim u Poreču istarsku ligu.

Prvo mjesto uvjerljivo, Vrijeme 19′:30”(PB)

Rezultati

Istarska Zimska Liga 1 kolo – Poreč 6,6km

Na startu se pojavilo 230 trkača uglavnom iz istarske županije.

Krenuo sam odmah jako, cca 3:15/km i nakon 500m sam se odvojio od nekoliko atletičara koji su pokusali drzati tempo. Nakon 500m otpadaju i trcim solo trku do samog kraja i ulazim u cilj sa rekordom staze u vremenu 21′:51”

Rezultati

Press

3. Crikvenički polumaraton

Na startu se pojavilo 328 trkača iz raznih zemalja.

Na samom startu sam odlucio bez obzira na vremenske uvjete da necu nista taktizirati vec cu trcati jako koliko mogu, najbrze sto mogu od pocetka do kraja svih 21,1km. Ja sam takav trkac koji jedino tako ima sanse za neki dobar plasman, zanemarivanje ostalih trkaca i ne prilagođavajući se njihovom ritmu nego trčati svoju utrku. Krenuo sam oko 3:20-25/km tempo i na moje čuđenje odmah sam se odvojio na početku od ostalih natjecatelja medu kojima su bili elitni natjecatelji u maratonu. Na okretu blizu selca na 5. km vidim da imam oko 1′ prednosti za skupinom od nekoliko trkača. Vraćam se natrag prema gradu, tempo mi je super i ujednacen, no u 9. i 10.km me je jako usporavala olujna bura. Mislim da sam cijeli kilometar- dva trcao sporije od 5:00/km koliko je puhalo. Nakon prolaska usjeka za bribir vjetar je u leđa bio i sada se ide prema gradu. Tu me je uhvatio Kenijac Joel Maina Mwangi i nastavljam trcati s njim jos 2km nakon grada, on se drzao na zacelju, pustio me da ja diktiram tempo iako se ja nisam previse obazirao jer sam rekao da trcim svoju utrku bez obzira na okolnosti. No u 15. km to se mijenja jer nam je za petama Mađar Laszlo Toth koji nas sustiže i prestiže, te Kenijac krece za njim, a ja tu otpadam jer ne mogu tu brzinu pratiti. Nisam usporio, nego jednostavno jos nisam spreman trcati 3:15/km nakon 15. km tempa koji se uglavnom vrtio na 3:25/km izuzev kada su u pitanju bili naleti bure. Na 17. km, vodeći su bili 150m od mene i vidim da jos pojačavaju. Ja sam nastavio ujednacenim tempom do kraja jos preostalih 4km. Na povratku vidim ostale natjecatelje polumaratonce koje me bodre da stisnem jos malo. Također prestizem maratonce koji su na nekim dijelovima dosta smetali tako da sam na nekim mjestima morao znatno usporiti. Ulazim u cilj s vremenom 1h:13′:59” koji je ujedno moj osobni rekord. Da nije bilo vjetra i da staza nije valovita moglo je biti i 2′ brze ovo polumaratonsko vrijeme, na tu cemo ostaviti prostora za iduce utrke. Zadovoljan sam postignutim. Cestitke svim natjecateljima posebice maratoncima koji morali 2 kruga otrčati po jakoj buri. Iskreno zahvaljujem svima koji su me bodrili duž staze, pogotovo na povratku u grad pred sami kraj, stvarno nevjerovatno puno znaci podrska od toliko ljudi.

Rezultati

Sada slijedi kratak oporavak i nastavak treniranja za iduću sezonu.

 

« 10. jubilarna riječka zimska liga u trčanju 2013/14     1. Giro di Monte Grande »


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.