IronmanCoach.net » Formula za uspjeh


Formula za uspjeh


datum: January 17th, 2010 | autor:

 

Ovaj članak je mala dopuna članka koji sam napisao prije 2 mjeseca; “Ulaganja u triatlonu”. U priloženom videu kojeg sam dodao govori o nama triatloncima kakvi stvarno jesmo, i vjerujem da će svatko od nas pronaći sebe barem u jednom segmentu tog videa.

Istina, video je komičan, ali isto tako pokazuje realnu sliku ovog sporta.  Susrećemo se s time svaki dan, i ulazimo u slične rasprave; što me može učiniti bržim?; S ovim parom vrhunskih kotača ću ići 15′ brže na IM, moram ih kupiti. Možda cu konačno probiti barijeru od 12h na IM; Ove tenisice bez pete su sada hit, Craig Alexander je s njima pobijedio na Havajima. Kupio sam ih i sada sam brži 15” po km, sada trčim 5′:50”/km.

Dosta natjecatelja koji se bavi ovim sportom čitaju knjige, stručnu literaturu, kopaju po internetu, traže recept, formulu kako postati dobar. To je sve pozitivno, no cešto se izgubi ono najvažnije od čega se postaje dobar, a to je sami trening.  Nema recepta i ne postoji formula.

Trening kroz dugo vremensko razdoblje daje rezultate, o pritom mislim na godine i godine kontinuiranog rada, a kada možda jednog dana dogurate do samog vrha natjecatelja vaše dobne skupine koji se želi primjerice kvalificirati za svjetsko prvenstvo ili postanete elitni natjecatelj, onda možete početi razmišljati o ovim finesama o kojem se raspravlja u ovom videu.

 

« Treninzi van sezone     Težina u baznom periodu treninga »


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.