IronmanCoach.net » Lavaredo Ultra Trail


Lavaredo Ultra Trail


datum: February 22nd, 2013 | autor:

 

Dana 14.02. prijavio sam se na utrku “Lavaredo Ultra Trail” – prestiznu utrku na kojoj ce nastupiti 700 natjecatelja iz cijelog svijeta. Lokacija utrke se odrzava u Dolomitima koji su prekrasni ne samo u doba kada se utrka odrzava, nego u bilo koje doba godine. Prijavio sam se na ovu utrku iz razloga sto me oduvijek privlacio ovakav tip natjecanja i zato sto pauziram od triatlona na odredeno vrijeme.

Da bih mogao pristupiti ovom natjecanju potrebna su mi 2 boda koja je moguce skupiti na odredeniom trail utrkama. Da se kvalificiram na ovu utrku odabrao sam utrku “100 miles of istria”. Utrka koja ce se odrzati od 12.-14.travnja ove godine u istri. Ja ću nastupiti na kracoj verziji ove utrke koja je duzine 100km u kojoj se savlada 4000m elevacije. Utrka donosi 3 boda, sto je za jedan bod vise nego dovoljno za kvalifikaciju na Lavaredo Ultra Trail.

Lavaredo Ultra trail je Endurance utrka koja je dugacka 118km i na kojoj treba savladati elevaciju od 5740m.

Treninzi za sada idu dobro, no jos uvijek se adaptiram, jer je trcanje po trailu uveliko drukcije od triatlonskog, a jos i vise od klasicnog trcanja na duge staze. Ne forsiram nista, jer primaran je cilj adaptacija i sacuvati se od ozljeda. Zaista uzivam na treninzima. Trcanje po sumskim puteljcima je prirodni ambijent za razliku od trcanja po asfaltu ili kruziti na tartanu. Za sada je sve u redu, no uvijek moze bolje, ceka me jos puno posla i spremiti cu se za utrku najbolje sto mogu.

Za sada imam nekoliko supportera koji ce me ici pratiti i podrzati uživo na ovoj utrci i na 100 kilometara Istre, i ovom prilikom im zahvaljujem na podršci!

Entry Lista Lavaredo Ultra Trail 2013

http://ultratrail.it/en/

LP!

Damir

 

« 9. Sezona Riječke Zimske Lige u Trčanju 2012/13     Završena 9. Riječka zimska liga u trčanju »


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.